Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΡΑ ΜΙΧΕΛΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ"

04 Δεκεμβρίου 2015 ... 12 Δεκεμβρίου 2015  Chili Art Gallery  Θησείο - Μοναστηράκι

 

  Η εικαστικός Χαρούλα Μιχέλη κατατάσσεται στην κατηγορία των δημιουργών εκείνων, που στην μακρά τους πορεία προς την καλλιτεχνική καθιέρωση, πέρασαν από δύσβατους δρόμους πολλών ρευμάτων. Ο συμβολικός ιμπρεσιονισμός με επιρροή από τον κυβισμό χαρακτηρίζει τη νέα σειρά των έργων της καλλιτέχνιδος. Εξιστορεί μέσω των δυναμικών χρωματικών συνθέσεων και επιτελεί διεργασίες επεξεργασίας της φόρμας με πρόθεση την σύλληψη & μορφοποίηση βιωματικών καταστάσεων. 
 
Προχωρώντας, αξιοποιεί τις φαντασιώσεις της, που της επιβάλλουν άρτιες χρωματικές ποιότητες που ρέουν ως αποτέλεσμα αυτού. Η εντεύθεν διαδρομή της εικαστικής αυτής προσέγγισης δημιουργεί κατασταλαγμένες φόρμες, με νοητική προέκταση, που περικλείει την ατμοσφαιρικότητα του μικρόκοσμου της μεν αλλά της ουσίας δε. Αυτό δημιουργεί συνειρμούς εκπορευομένων από εσωτερικές διεργασίες κατά την εκκίνηση.
Ο ευδιάκριτος συμβολισμός δημιουργεί αλληγορικές ιστορίες, που παραπέμπουν σε βιωματικές αναδρομές με ανάπλαση μόνο στα στενά όρια της εξιστόρησης, προβάλλοντας ένα πλαίσιο αναφοράς.

Οι τονικές διαβαθμίσεις σχηματίζουν ένα ποικιλόμορφο & πολυσύνθετο πλαίσιο σύλληψης, που δημιουργεί εικαστικές χρωματικές ενότητες με πλαστικότητα και ροή.

Με γνώμονα την κατεύθυνση από το πνεύμα, αποδίδεται χρωματική αρμονία και κατ΄επέκταση εκφράζει τις εικαστικές της αναζητήσεις μέσω των βιωματικών αναδρομικών διαδρομών.

Η δημιουργός Χαρούλα Μιχέλη, πλάθει τον μύθο της μέσω των καλλιτεχνικών της εξορμήσεων με ευχέρεια & αρτιότητα της σύνθεσης. Αποκομίζει ανάταση ψυχής που αντιστοίχως μεταφέρει μέσω των διεργασιών αυτών στον περίγυρό της, επιβάλλοντας δυναμικά την καλλιτεχνική της υπογραφή.
Αrgy Pappas Tsiota

Δεν υπάρχουν σχόλια: