Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

''Πετώντας πας στην πόλη...΄΄ Τραγούδια για παιδιά

Η μεγάλη ημέρα της ποίησης
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 - ώρα 11.30 π.μ.


Τραγούδια για παιδιά
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τατιάνα Ζωγράφου
Πετώντας πας στην πόλη...

Με τη συμμετοχή του Μουσικού Ομίλου Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων
Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη - Κούκνη

Η συνθέτρια και δασκάλα μουσικής από το 1998 στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού κα. Τατιάνα Ζωγράφου παρουσιάζει στο α’ μέρος της συναυλίας αυτής (στο β’ μέρος ο συνθέτης Π. Περάκης παρουσιάζει τα Μελωδόνια σε ποίηση Π. Παμπούδη) ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στα δέκα χρόνια της στη δισκογραφία για παιδιά, δίνοντας στην παράσταση αυτή τον τίτλο του πρώτου της προσωπικού δίσκου, που κυκλοφόρησε το 2004 και επανακυκλοφορεί (2014) σε βιβλίο-cd με ζωγραφιές του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Διαλέγοντας τα καλύτερα τραγούδια της, μας ταξιδεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο στον χρόνο, στους πλανήτες, στον έρωτα, στην αγάπη. Κι όλα αυτά μέσα από τους στίχους της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, της Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου αλλά και δικούς της. Μαζί της στην «πτήση» αυτή οι εκλεκτοί συνεργάτες της-μουσικοί, που όλα αυτά τα χρόνια ταξιδεύουν παρέα μαζί της στις γειτονιές των μικρών και των μεγάλων παιδιών.

Απ’ το ταξίδι αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φωνές αυτών των παιδιών αλλά και... οι ζωγραφιές τους.

Tραγουδούν:
Κώστας Ζαμπούνης, Τατιάνα Ζωγράφου, Κωστής Ρασιδάκις

Παίζουν:
Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο)

Η Τατιάνα Ζωγράφου

Σπούδασε στα Γιάννενα νηπιαγωγός και έκανε μεταπτυχιακά στην Αγγλία (Reading) για τη Μουσική στην εκπαίδευση. Με τον Κώστα Πασχάλη και την Χριστίνα Γιαννακοπούλου πήρε πτυχίο και δίπλωμα μονωδίας (Ωδείο Κόνταλυ). Είναι δασκάλα μουσικής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού. 

Τραγούδια της έχουν τραγουδήσει η Νένα Βενετσάνου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Τάσος Αποστόλου, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μαρίζα Κωχ, ο Ηλίας Λιούγκος, η Δάφνη Πανουργιά, η Σοφία Παπάζογλου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος κ. α. 

Της αρέσει να πηγαίνει Πετώντας στην πόλη (ΜΒΙ, 2004) παρέα με τον Κόκκινο γάτο της και ένα μαντολίνο (Εν πλω, 2009). Δεν βιάζεται να μεγαλώσει (Μελωδικό Καράβι, 2007) και γι’ αυτό με χαρά τραγουδάει στην Παράξενη χορωδία του δάσους μαζί με τον Κρικικρίκ και τον Τζικιτζίκ (Καλειδοσκόπιο, 2012). Σπίτι της (Εν πλω, 2009) οι καρδιές των παιδιών και καρδιά της οι δυο κόρες της... Με τον δικό της Μυστικό τρόπο (Καλειδοσκόπιο, 2011).

Και ξανά Πετώντας… (α’ έκδοση βιβλίου-cd, Εν πλω, 2014)

Tatiana Zografou
(in collaboration with Arsakeia - Tositseia School Choir)
A concert for both young and old. Tatiana Zografou presents her children songs with both joy and passion.
Kostas Zabounis - Tatiana Zografou - Kostis Rasidakis, voice
Kostas Vomvolos accordeon; Vagelis Zografos, doublebass; Panos Kanellopoulos, mandolin; Amalia Koundouri, flute; Dimitris Bouzanis, piano; Michalis Porfiris, cello
Tatiana Zografou
Tatiana Zografou is a school music teacher, singer and songwriter. Her songs have been performed by very important musicians of Greece such as Nena Venetsanou, Maria Farantouri, Mariza Koh, Dionissis Savopoulos, Irene Derebei, Alkinoos Ioannidis, Ilias Liougos, Kostas Thomaidis, Tassis Chrisotgiannopouos and others.

Επικοινωνία:
Έφη Κανελλοπούλου kanellopoulou5@gmail.com / +30 6974020762,

Λουκάς Φωτόπουλος fotopoulosl@yahoo.com/ +30 6947995597