Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

P.I.G,S ΣΤΟ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ


Η σκηνοθέτης Μαρίλλη Μαστραντώνη που τον Οκτώβριου του 2013 παρουσίασε τη διεθνή παραγωγή  P.I.G.S στην Ελλάδα, στην αγγλική γλώσσα,  επιστρέφει με την ομάδα ΄΄ΕΝΤΡΟΠΙΑ΄΄ και από αύριο τα PIGS μιλούν Ελληνικά στον  βιομηχανικό χώρο του «Βυρσοδεψείου».

Το ακρωνύμιο «Ρ.Ι.G.S. (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)» (Portugal – Ireland - Greece – Spain), που χρησιμοποιείται στις μέρες μας από κύκλους Δυτικών αναλυτών, επενδυτών και σχολιαστών, ως συνοπτικός τρόπος αναφοράς στις οικονομικά προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, συνιστά μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού κοινωνιολογικού φαινομένου της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε κρίσιμες περιόδους, και μάλιστα της πιο επικίνδυνης μορφής του: της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης συνανθρώπων μας μέσα από τη λεκτική βία της «απο-ανθρωποποίησης».
Με πρόσχημα τον όρο, θα επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, να διερευνήσουμε την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσουμε στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθούμε σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης.


To Project αναπτύχθηκε μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) σε Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες.
Η παράσταση θα είναι αυτή τη φορά στα ελληνικά, ξαναδουλεμένη και προσαρμοσμένη στον ιδιαίτερο βιομηχανικό χώρο τουΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ
(Ορφέως 174, Βοτανικός, Τηλ.: 210.3453203).


Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. & Κυριακή στις 7 μ.μ. από 1-23 Φεβρουαρίου & 8-16 Μαρτίου.


Το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας (1 και 2 Μαρτίου) δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις.

Tαυτότητα παράστασης

Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Mαρίλλη Mαστραντώνη
Σκηνικά - Κοστούμια: Tέλης Kαρανάνος, Aλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική & Video: Άρις Zάγκλης
Κίνηση: Χριστίνα Kατσίκη-Σαχτούρη
Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος
Περφόρμερ: Νίκος Ευσταθιάδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Tσαμπίκα Φεσάκη, Μαριλίζα Χρονέα

Συμπαραγωγή
Asterions Hus (Κοπενχάγη), www.asterionshus.dk
Teatro Potlach (Fara Sabina, RI), www.teatropotlach.org
Teatro Turim (Λισαβόνα), www.teatroturim.com
C.T.C.M.C.B. (Δημοτικό Θεατρικό Κέντρο του Cabeceiras de Basto),
www.cabeceirasdebasto.pt
Kunstencentrum MONTY (Aμβέρσα),
www.monty.be

Με την υποστήριξη του Eυρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος

Info: «P.I.G.S. / Σωτηρία» από το θέατρο «Εντροπία» στο «Βυρσοδεψείου» (Ορφέως 174, Βοτανικός, τηλ. 210-3453203), 1-23 Φεβρουαρίου και 8-16 Μαρτίου. Παραστάσεις Σάββατο 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 6 ευρώ (μειωμένο, φοιτητικό, ατέλειες). Διάρκεια: 65΄

«Εντροπία»

Ιδρύθηκε το 1996 και, με βάση τον ομώνυμο θεατρικό χώρο στην Αθήνα, έχει παρουσιάσει, φιλοξενήσει και συνεργαστεί σε διάφορες θεατρικές παραγωγές και πολιτιστικά δρώμενα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2003 διοργανώνει το ετήσιο διεθνές «Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής (FES)» με αναγνωρισμένους και νεότερους καλλιτέχνες & ομάδες απ’ όλο το φάσμα της τέχνης, με έμφαση στα PerformingArts, την εκπαίδευση του σύγχρονου περφόρμερ και τις συνεργασίες και το διάλογο με ευρύτερους κοινωνικούς φορείς.

TREILER

Προωθεί τις ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και διεθνούς σκηνής της Τέχνης και είναι μέλος διαφόρων δικτύων, όπως το ΙΕΤΜ (International Network for Contemporary Performing Arts), το Agoratheatral, το PRISMA Forum, κ.α.. Από το 2007 αποτελεί έναν από τους επτά βασικούς Οίκους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Καλλιτεχνώντων Παραστατικών Τεχνών@workNetwork (www.atworknetwork.org, οι υπόλοιποι έξι είναι οι: Teater KUNST - Δανία, Reality Research Center Φινλανδία, Teatermaskinen - Σουηδία, The Red Room –Μεγάλη Βρετανία, Dirty DealTeatro - Latvia και Emmanuelle – Γερμανία), που πρωτοεμφανίστηκε το 2005 και αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει μέλη - δορυφόρους σε δέκα χώρες.