Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

΄΄MEA CULPA΄΄ Στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης


To δραματοποιημένο Αudio Βook των ηχητικών εκδόσεων STUDIO AMID ΄΄ MEA CULPA΄΄ του Κωνσταντίνου Ρόδη, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της διπλής έκδοσης Βιβλίου και Audiobook σε CD...έγινε και θεατρική παράσταση.


Η πρεμιέρα και οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου είχε προηγηθεί και η πρώτη παρουσίαση της διπλής έκδοσης.

Η προσέλευση των θεατρόφιλων της Θεσσαλονίκης ήταν συγκινητική

Τώρα το έργο ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κινηματογράφος) από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Σκηνοθεσία: Ιωάννης Κυφωνίδης, Κωνσταντίνος Ρόδης
Στον ρόλο της Μάνας η Νέλλη Γκίνη
Πρωτότυπη Μουσική Μιχάλης Αβραμίδης
Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19  &
Παρασκευή 24, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014,
στις 21:30
Ώρες παραστάσεων: 21.30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 75’

Το Mea Culpa διαπραγματεύεται τον κοινωνικό αποκλεισμό μιας οικογένειας που μεγαλώνει ένα παιδί με νοητική καθυστέρηση.

Διατρέχει την Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων και βασίζεται σε πραγματική ιστορία
.


Όπως όλα μας τα ηχητικά βιβλία έτσι και το Audio Book: ΄΄Mea Culpa ΄΄σχεδιάστηκε σύμφωνα με πολλούς κανόνες της πλατφόρμας Design For All για να είναι προσβάσιμο στο σύνολο των πολιτών

Είναι μια συμβολική κίνηση για να ΄΄μιλήσουμε΄΄ κατά των διακρίσεων.
 Όλοι εμείς που το πιστέψαμε, θελήσαμε να ΄΄ανοίξουμε΄΄ ένα ΄΄παράθυρο΄΄ για να ακουστούν οι κραυγές. Στο www.studioamid.gr μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα, να παραγγείλετε ή  να κατεβάσετε το ηχητικό βιβλίο και  στον υπολογιστή σας. 

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΕΚΔΟΣΗ


Οι συντελεστές του Audio Book

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης
Πρωτότυπη Μουσική-Ηχητικά Εφέ:Μιχάλης Αβραμίδης
Σχειασμός Design For ALL, Επιμέλεια: Νατάσα Μποζίνη
Ζωή: Έλενα Αγγελοπούλου,Σταύρος: Κωνσταντίνος Ρόδης,Άρης: Ιωάννης Κυφωνίδης,Προκόπης:Μιχάλης Αβραμίδης,Μαίρη: Λουκία Φραντζίκου,Άλκηστις: Νατάσα Μποζίνη
Μοντάζ-Μίξη ήχου-τεχνική επεξεργασία: Μιχάλης Αβραμίδης

Ανάγνωση πληροφοριακού υλικού:  Σωτηρία Κολόζου
Ηχητική Απόδοση εικόνων και πληροφοριών της έκδοσης: Νατάσα Μποζίνη

Ηχογράφηση-Mastering-Παραγωγή: STUDIO AMID

(Η Διπλή έκδοση (Έντυπο και Ηχητικό Βιβλίο σε CD είναι και θα είναι διαθέσιμη και στο Ίδρυμα Κακογιάννη με ειδική χαμηλότερη τιμή από την ημέρα της πρεμιέρας, μέχρι τη λήξη των παραστάσεων.)

Θα χαρούμε να είστε κοντά μας
S.A
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

BINTEO-TREILER ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Το Mea Culpa βασίστηκε σε πραγματική ιστορία και καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνει μια οικογένεια, στην προσπάθεια να μεγαλώσει και να στηρίξει ένας μέλος της που ζει με νοητική καθυστέρηση.

Η Ζωή στις αρχές του ΄70 αποκτά και μεγαλώνει το γιο της Σταύρο, που γεννήθηκε με νοητική καθυστέρηση σε μια εποχή, χωρίς κοινωνική υποστήριξη και δυνατότητες ένταξης, εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Τα προβλήματα πολλά. τόσο από την ίδια της την οικογένεια, όσο και από τον κοινωνικό περίγυρο. Δεν υπολογίζει όμως τίποτα.

Πάει κόντρα σε όλα και εμμένει στην άποψή της. Ο Σταύρος δε θα φύγει ποτέ από κοντά της. Σύμμαχός της ο άνδρας της Προκόπης. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο γιος της Άρης και ο κοινωνικός της περίγυρος. Τις ισορροπίες προσπαθεί να διατηρήσει η αδερφή της, Μαίρη. Η Ζωή και ο Σταύρος έρχονται αντιμέτωποι με μία σκληρή πραγματικότητα μέσα σε μία πόλη που δε μπορεί να αποδεχτεί και να εντάξει στο σύνολό της τους ανθρώπους με αναπηρία.


Πρόκειται για μία πολυμορφική παράσταση, της οποίας η πρωτοτυπία έγκειται στο συνδυασμό του θέατρου με τον κινηματογράφο, καθώς προβάλλονται εμβόλιμες κινηματογραφημένες σκηνές και video art πλήρως ενταγμένες στη δράση του έργου, ενώ τα πρωτότυπα μουσικά θέματα του ηχητικού βιβλίου, που εμπλουτίστηκαν ειδικά για την παράσταση, αποδίδονται ζωντανά, με πιάνο επί σκηνής, από τον μουσικoσυνθέτη Μιχάλη Αβραμίδη.

Τα περισσότερα από τα κοστούμια που αξιοποιούνται είναι χειροποίητα από το βεστιάριο της Μαίρης Αναστασίου και χρονολογούνται από τις δεκαετίες του '60, '70 και '80, ενώ μέρος των σκηνικών αντικειμένων ανήκουν στη συλλογή του Fashionart Lover. 

Συντελεστές
Κείμενο: Κωνσταντίνος Ρόδης 
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης-Ιωάννης Κυφωνίδης
Πρωτότυπη μουσική - Ενορχήστρωση: Μιχάλης Αβραμίδης

Διανομή 
Νέλλη Γκίνη: Ζωή 
Κωνσταντίνος Ρόδης: Σταύρος 
Ιωάννης Κυφωνίδης: Άρης
 Αθηνά Νάννου: Μαίρη
 Μιχάλης Αβραμίδης: Προκόπης 
Γιολάντα Μπαλαούρα: Άλκηστις

Φωτισμοί-Ήχος & Κινηματογράφηση-Τρέηλερ: Παναγιώτης Κουντουράς 
Σκηνική - ενδυματολογική επιμέλεια: Ιφιγένεια Κυφωνίδου
Μακιγιάζ: Ειρήνη Μάκιου
Αφίσα-Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κορίτσογλου
Ηχογραφήσεις, Επεξεργασία ηχητικού υλικού,: Studio Amid
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Τζώρτζη
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου (Dominus Productions)
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη 
Παραγωγή: Dominus Productions 

 Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC (Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι): Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 - 20:00 

Καθημερινές, 09:00 - 21:00 Τιμές εισιτηρίων Γενική Είσοδος : 12 ευρώ Εκπτωτικό Εισιτήριο : 8 ευρώ (φοιτητές, φοιτητές Ανοικτού Πανεπιστημίου, φοιτητές εξωτερικού, μαθητές, ΑΜΕΑ, άνεργοι, κάτοχοι κάρτας πολιτισμού, κάρτας ΟΤΟΕ (τραπεζοϋπάλληλοι), κάρτας ΟΙΕΛΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών) Είσοδος Ελεύθερη: Κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ, Σπουδαστές δραματικών σχολών-Θεατρολόγοι.

Κινηματογραφική πρεμιέρα: ΄΄Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ΄΄

Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Κύπριου Σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη με τη συμμετοχή του Γιώργου Χωραφά στις αίθουσες από 6 Φεβρουαρίου

Ο πολυβραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης μετά τις ταινίες «Βιασμός της Αφροδίτης», «Σφαγή του Κόκορα» και «Τάμα» που του χάρισαν 21 διεθνή βραβεία επιστρέφει με την νέα του ταινία «η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος», η οποία έκανε πρεμιέρα στην Κύπρο στις 31 Οκτωβρίου. 

Στην Ελλάδα, η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, και στο πλαίσιο της 26ης διοργάνωσής του.

 Η ταινία, στην οποία συμμετέχει ο Γιώργος Χωραφάς, είναι μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Βουλγαρίας με τη συμμετοχή της Eurimages.


«Η χαρά και η θλίψη του σώματος» είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα, ένα film noir, που καταπιάνεται με ένα διαχρονικό θέμα, αυτό της προδοσίας και της φιλίας.



 Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Ευαγόρα, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή, όπου έμεινε 5 χρόνια με την κατηγορία της παραχάραξης δολαρίων.

Μοναχικός χαρακτήρας, (πρόσφυγας με αγνοούμενο πατέρα), η μοίρα και η αφοσίωση του σε μια φιλία που επέλεξε να μην προδώσει, τον οδήγησε στη φυλακή.

 Τώρα είναι ένας 35ης που ψάχνει να ξαναβρεί το νήμα της ζωής του. Δεν μπορεί όμως να αφήσει πίσω του το παρελθόν και αναζητεί απεγνωσμένα να βρει τον εξαφανισμένο του φίλο.

Ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να βρει τον φίλο του που δεν δίνει σημεία ζωής. Εκεί συναντά την Ντίτα, μια νεαρή κοπέλα που εκδίδεται περιστασιακά. Την ερωτεύεται αλλά δεν την αγγίζει...

Εν τω μεταξύ στη Βουλγαρία φτάνει ο Τζών, κύπριος αστυνομικός, απεσταλμένος από την Ιντερπόλ για να εντοπίσει τον φίλο του Ευαγόρα, τον Μιλέν, ο οποίος είναι ο αρχηγός της σπείρας που παραχάραζε δολάρια...

Ο Τζων με απειλές και ψυχολογικές πιέσεις κάνει έρωτα με την Ντίτα... θέλει να την εκμεταλλευτεί για να μάθει τις κινήσεις του Ευαγόρα και αν συνάντησε τον Μιλέν...

Ο Μιλέν εμφανίζεται. Δίνει λεφτά στον Ευαγόρα γιατί δεν μίλησε. Του αποκαλύπτει ότι η Ντίτα εκδίδεται…

Ο Μιλέν, ο φίλος, φαίνεται να μην είναι πια τόσο φίλος... Ο Ευαγόρας πληγώνεται καί από τις αποκαλύψεις για την Ντίτα και από την επανεμφάνιση του φίλου... Αυτός περίμενε περισσότερο την φιλική σχέση του Μιλέν παρά τα λεφτά!

Ο Τζων θέλει ξανά την Ντίτα. Αυτή αρνείται...

Ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας;

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Χάρης Αμπράζης στον ρόλο του Ευαγόρα, ο Γιώργος Χωραφάς στον ρόλο του Μιλέν και η Σίλβια Πέτκοβα στο ρόλο της Ντιτα. Στην ταινία επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κώστας Δημητρίου, Κρις Γκρέκο, Αντρέας Καρράς,Λίνα Ζένιου Παπά, Παναγιώτα Μόνια, Δημήρης Δημητρίου, Ηλίας Αλετράς, Αλιόνα Νικολάεβα, Βασίλης Μιχαήλ, Πέτρος Φιλίππου, Γιώργος Λώρης, Λευτέρης Σαλωμίδης, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Σπύρος Γεωργιάδης και Σκεύος Πολυκάρπου.

Οι κύριοι συντελεστές της ταινίας είναι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης (με τη δημιουργική παρέμβαση της σεναριογράφου Μαρίας Mozhar), η βοηθός σκηνοθέτη Αλεξία Ρόητερ, η παραγωγός Μόνικα Νικολαίδου, ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης Βάσος Αργυρίδης, οι σκηνογράφοι Βασίλης Ιερίδης και η Μποριάνα Σεμερτζίεβα και οι ενδυματολόγοι Νότης Παναγιώτου και Ελένα Στογιάνοβα.

Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης συνεργάζεται με τον ηθοποιό Γιώργο Χωραφά για 3η φορά. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες «η σφαγή του κόκορα» και «το τάμα». Η πρώτη συνεργασία έχει χαρίσει στο Γιώργο Χωραφά το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στη δεύτερη συνεργασία έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κολωνίας 2002 και το πρώτο βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2002.

H ταινία «η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος» επιχορηγείται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ενώ συμπαραγωγοί της ταινίας είναι: ΡΙΚ, Eurimages, Famagusta Film Factory Ltd, Curium Films (Aθήνα), SoundPath Ltd, Premiere Studio Plus και Filmblades Ltd.

Οι κύριοι χορηγοί της ταινίας είναι: ΟΠΑΠ Κύπρου, ΑΗΚ, CYTA, Astra rental cars, Κυπριακές Αερογραμμές, Φώτος Φωτιάδης Λτδ, Giovanni Constructions.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Facebook Page

 Στοιχεία επικοινωνίας:  Άντυ Δημοπούλου 6976769538 e-mail: dimopoulou.andy@gmail.com
Μαρία Σούμπερτ / Cloud 7 210 3638509 6938255522
schubertmaria@outlook.com