Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΠΟΥΦΦΟ του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι στο θέατρο΄΄ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ΄΄ Ένα από τα ομορφότερα και ευφυέστερα ποιητικά έργα του Μαγιακόφσκι.
Μια σάτιρα αιχμηρή των καιρών του φουτουριστή ποιητή και περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.   

Εκεί που η σκληρότητα της πραγματικότητας μπλέκεται με τη φαντασία και το όνειρο.

info:
Συντελεστές:
Προσαρμογή - Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια: Σπύρος Κολιαβασίλης, Σκηνικά - Κοστούμια: Ράνια Αντύπα

Ηθοποιοί (Αλφαβητικά):
Στάθης Αναστασίου, Σοφία Γκίτζου, Βίκυ Κολτσίδα, Μάτα Παπασιδέρη, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Βασίλης Τσούμας, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

Γενική είσοδος: 12€  Μαθητικό φοιτητικό: 10€

Διάρκεια Παράστασης: 90 Λεπτά

Περίληψη:
Η γη καταστρέφεται από έναν μεγάλο κατακλυσμό. Ιδέα σωτηρίας μια Κιβωτός. Μετά από αλλεπάλληλες περιπέτειες οι τελευταίοι επιζήσαντες θα υποχρεωθούν σε μια περιπλάνηση. Θα περάσουν από την κόλαση και τον παράδεισο και αδιαφορώντας για τους τόπους αυτούς, θα προχωρήσουν για να βρουν τη γη της επαγγελίας.

Λίγα Λόγια για το έργο:

Το έργο γράφτηκε για την πρώτη επέτειο της Ρωσικής Επανάστασης (Πρώτα γεγονότα - Οκτώβριος 1917) 
Στο πρώτο του ανέβασμα, συνάντησε αρκετές δυσκολίες μιας και το θεατρικό κατεστημένο της εποχής αρνήθηκε να ανεβάσει το έργο.
Μετά από προσπάθειες του Μαγιακόφσκι το έργο τελικά ανέβηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1918 και στην πορεία εντάχθηκε στο Ρεπερτόριο του Θεάτρου της Πετρούπολης και παρουσιάστηκε σε πολλές περιοδείες.
Στην πρώτη παρουσίαση του έργου ο Μαγιακόφσκι θα έπαιζε το ρόλο του Μαθουσάλα. 

Το έργο στηρίζεται σε επτά ζεύγη καθαρών και επτά ζεύγη ακάθαρτων εμπνευσμένο προφανώς από τη Βίβλο (Παλαιά Διαθήκη - Γένεσις), όπου ο Νώε εκτελώντας τις εντολές του Θεού, έπρεπε να βάλει στην Κιβωτό επτά ζεύγη (αρσενικό και θηλυκό) από κάθε είδος καθαρών και ακάθαρτων πτηνών και ζώων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ

Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ ιδρύθηκε το 1996 στο Μαρκόπουλο Αττικής. Έχει στο ενεργητικό του 40 και πλέον θεατρικά έργα. Εκτός της Κεντρικής Σκηνής λειτουργεί και Παιδική Σκηνή η οποία έχει παρουσιάσει 13 έργα για παιδιά. Στους κόλπους του έχει δημιουργήσει 7 θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.
Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει τις Θερινές Διαδρομές: εκδηλώσεις σε χώρους σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, υπό την αιγίδα της UNESCO.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Περιάκτων (www.periaktoi.gr).

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: 
ΗΛΕΚΤΡΑ ΛΙΟΥΜΗ > K: 6932439586