Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ.ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΚΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ώρα 19.30 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Λουζικιώτη με τίτλο «Αναστενάρια. Στην ιερή έκσταση της παράδοσης».


Οι εικόνες που εκτίθενται ελήφθησαν από το 2011 έως το 2014 στην Αγία Ελένη Σερρών και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και αποτελούν τμήμα πολύχρονης εργασίας του φωτογράφου με πρόθεση την αποτύπωση και την καλλιτεχνική απόδοση της εξέλιξης της ιεροπραξίας, μέσα από την ένταση των συναισθημάτων που εκφράζονται στα πρόσωπα και τα σώματα των ιερουργών καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετουργίας: από την αρχική ηρεμία και την ευλάβεια, στο άναμμα της φωτιάς, από την άντληση δύναμης διαμέσου του χορού στο «κονάκι» –όπως ονομάζουν τον χώρο του ιερού τους– έως την έκσταση που βιώνουν οι χορευτές πάνω στα κάρβουνα.



 Οι φωτογραφίες προσπαθούν να αποδώσουν όσο το δυνατό πιο παραστατικά το στίγμα της γιορτής, δίχως εντυπωσιασμό αλλά με την απαιτούμενη «ζεστασιά», συγκίνηση και ιερότητα, έτσι όπως ενυπάρχει στο δρώμενο.

Εγκαίνια το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 19:30. Διάρκεια έκθεσης από 22 έως 30 Νοεμβρίου 2014

Εκθεσιακός χώρος: Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Ασωμάτων – Αθήνα
τηλ.: 210 325 2214, www.sea.org.gr, archaeol@otenet.gr
(Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00–16:00, Σάββατο – Κυριακή 11:00–20:00)

Υπό την αιγίδα: του «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» www.thessaloniki2014.eu


Αρωγός: Κέντρο Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης», www.perix.org




Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Γ. Λουζικιώτης γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφικά έργα του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, έχουν παρουσιαστεί σε gallery και αρκετά πλέον ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην BIENNALE:1 Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2007).

Διατηρεί δημιουργικό γραφείο και studio φωτογραφίας (louzikiotis.gr / louzikiotis.com). Συνεργάζεται ως επαγγελματίας γραφίστας, φωτογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας με πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης» (www.perix.org).

Δεν υπάρχουν σχόλια: