Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Μουσική Δωματίου με έργα του Ludwigvan Beethoven


Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ένα ρεσιτάλ με την κυρία Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε (βιολί) και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ούβε Μάτσκε (πιάνο).

Το ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με έργα του Ludwigvan Beethoven θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και του Goethe-InstitutThessaloniki σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε ανήκει στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά Ελλήνων βιολονιστών.Μετά το ντεμπούτο της σε ηλικία 11 ετών σε μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, ακολούθησαν ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας με ενθουσιώδη σχόλια από τον Τύπο. 

Η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και ο Καθηγητής ΟύβεΜάτσκε παρουσιάζουν εδώ και χρόνια σε ένα πλαίσιο υψηλών απαιτήσεων ρεσιτάλ ως ντουέτο στην Ελλάδα, τη Γερμανία και σε μία σειρά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Το ρεσιτάλ θα αρχίσει με τη Σονάτα αρ. 1 σε ρε μείζονα, έργο 12 αρ. 1 του LudwigvanBeethoven. Οι Σονάτες για βιολί op. 12 δημιουργήθηκαν στα έτη 1797 και 1798. Ο Μπετόβεν αφιέρωσε τις Σονάτες που δημιουργήθηκαν το έτος 1798 με τίτλο “TreSonateperilClavicembalooForte-PianoconunViolino“ στο δάσκαλό του AntonioSalieri – ίσως με την ελπίδα, ότι θα προωθούσε την καριέρα του. Μετά ακολουθεί η Σονάτα αρ. 5 σε φα μείζονα έργο 24 (“Σονάτα της Άνοιξης”). 

Το συμπληρωματικό όνομα “Σονάτα της Άνοιξης” προέκυψε, όπως και σε άλλα πολλά έργα, αργότερα και περιέγραφε τον χαρακτήρα του κομματιού. 

Το έργο αυτό το αφιέρωσε στον Κόμη ΜoritzvonFries. Το ρεσιτάλ τελειώνει με τη Σονάτα αρ. 7 σε ντο ελάσσονα, έργο 30 αρ. 2 του LudwigvanBeethoven.

Ώρα 20.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανώλη Ανδρόνικου 6Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: