Καλώς ήρθατε

To Art Novalis έχει αδυναμία σε ότι αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό και αποτελεί... νέα σοδειά

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ -Ένα Ντοκιμαντέρ πορτραίτο του δασκάλου Άγγελου Πατσιά



ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.15μ.μ. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΤΟ 7ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ - Πορτραίτα του Αύριο» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥ & ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΠΥΡΟΥ Ν. ΤΑΡΑΒΗΡΑ
 Δείτε το TRAYLER


 https://www.facebook.com/photo.php?v=10151450765163151&l=6400563058550408808


Από τις 6 Ιανουαρίου και ώρα 18.15μ.μ. άρχισε να προβάλλεται στην ΝΕΤ μια νέα σειρά ημίωρων ντοκιμαντέρ με θεματικό τίτλο «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ - Πορτραίτα του Αύριο», παραγωγή της SEE - Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στην Κοινωνία.

Περίληψη 7ου επεισοδίου με τίτλο “ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΙΑΣ”:

Ένα πορτρέτο του Άγγελου Πατσιά, του 26χρονου δάσκαλου, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, της εκπαιδευτικής κοινότητας και τον γονέων και κηδεμόνων ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο λόγω της ρηξικέλευθης διδασκαλίας του στο Δημοτικό Σχολείο ενός απομακρυσμένου και ορεινού χωριού της Κρήτης στον Ψηλορείτη, τον Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.


Παρακολουθώντας την δημιουργική προσέγγισή του στην διδασκαλία εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας προσεγγίζουμε και ανακαλύπτουμε την προσωπικότητα του και τι έχει πετύχει τα τελευταία 3 χρόνια στο σχολείο του Φουρφουρά, όπου υπηρετεί.

Ο δάσκαλος αυτός κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια, με την μεγάλη αγάπη του για τους μαθητές και την περιοχή, με την αθόρυβη δουλειά του και αφοσίωση για την εκπαίδευση, να μετατρέψει το δημοτικό σχολείο, στο οποίο διδάσκει αυτός και άλλοι τρεις δάσκαλοι, σε τόπο γνώσης, χαράς, δημιουργίας και εξέλιξης της προσωπικότητας του κάθε μαθητή.

Ο νεαρός αυτός δάσκαλος προσπαθεί και τελικά καταφέρνει, ως ένα σύγχρονος Οδυσσέας, μαζί με τους άλλους συναδέλφους του, και με συνοδοιπόρους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Φουρφουρά, τους γονείς και τους κατοίκους, τον Δήμο και τους συλλόγους της ορεινής αυτής περιοχής να ανανεώσει και να εμπλουτίσει το διδακτικό περιεχόμενο και εκπαιδευτική ύλη, ώστε το μάθημα στο σχολείο να μην αποτελεί αγγαρεία αλλά μεγάλη ευχαρίστηση
Ο Άγγελος Πατσιάς επιτυγχάνει, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή τα παιδιά να αποζητούν το σχολείο καθημερινά ή όταν αυτό είναι κλειστό στις διακοπές.

Ο Άγγελος Πατσιάς έχοντας εισαγάγει νέους τρόπους συμπεριφοράς μέσα στην τάξη ή έχοντας υιοθετήσει νέους τρόπους διδασκαλίας, όπου η διδακτέα ύλη δεν διδάσκεται απλά και μόνο αλλά μεταδίδεται βιωματικά από τον δάσκαλο προς τον μαθητή, επιτυγχάνει να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το σχολείο τους για την απόκτηση γνώσεων και δύσκολων εννοιών αλλά και να τους εμφυσήσει αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την οικολογία κλπ.

Ο Άγγελος Πατσιάς με την χρήση του διαδικτύου και της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, που «στήνουν» οι μαθητές με την βοήθειά του ή μεταφέροντας την «αίθουσα διδασκαλίας» στον αυλόγυρο του σχολείου και στην ύπαιθρο επιδιώκει να κάνει κατανοητά τα μαθήματα της στατιστικής, των μαθηματικών κάνοντας χρήση ενός μετεωρολογικού σταθμού, ενός μικρού βοτανικού κήπου κλπ.
Γεννήθηκε στην Δράμα. Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Αλεξάνδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Συντελεστές: 

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φώτης Μήτσης, Ηχολήπτης: Αντώνης Σαμαράς, Βοηθός Σκηνοθέτη / Βοηθός Διευθυντή Παραγωγής: Αγγέλα Μυλωνάκη, Μοντάζ - Μιξάζ - Εταλονάζ: Αλέξιος Πάνου, Έρευνα, Σενάριο, Διεύθυνση Παραγωγής, Σκηνοθεσία: Σπύρος Ν. Ταραβήρας

Λίγα λόγια για τον σεναριογράφο - σκηνοθέτη Σπύρο Ν. Ταραβήρα:

 Έχει σπουδάσει θεωρία θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε στη Φρανκφούρτη.
Εκπαιδεύτηκε ως κάμεραμαν στην Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση στη Φρανκφούρτη ARD / Hessischer Rundfunk.
Έχει σπουδάσει σενάριο και σκηνοθεσία στην Ανώτατη Ακαδημία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου στο Μόναχο και ακολούθως προσεκλήθη να διδάξει ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της ίδιας Ακαδημίας.

Είναι Μέλος της Γερμανικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Δραστηριοποιείται σε Γερμανία, Ελλάδα και Αμερική, ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός, έχοντας δημιουργήσει ταινίες σε συμπαραγωγή μεταξύ Γερμανίας, Ελλάδας, Ολλανδίας και των αντίστοιχων φορέων χρηματοδότησης κινηματογραφικών ταινιών, όπως το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Πολιτισμού Βόννη - Βερολίνο, το Δημόσιο Γερμανικό Ινστιτούτο Χρηματοδότησης Ταινιών στο Βερολίνο, το Βαυαρικό Ινστιτούτο Χρηματοδότησης Ταινιών στο Μόναχο, την Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση ARD, το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, την Βαυαρική Τηλεόραση BR, την ΕΡΤ ΑΕ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ΕΚΚ, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, την Ολλανδική Τηλεόραση NPS κλπ.

Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε 70 διεθνή φεστιβάλ (επίσημο διαγωνιστικό τμήμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας, Μόντρεαλ, Κάννες, Μόναχο, Θεσσαλονίκη, Κορκ, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Λος Άντζελες, Σαν Φραντσίσκο, Παλμ Σπρινγκς, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Χιούστον, Παρίσι, Μπρέστ, Νιμ, Μπίαριτζ, Μπιλμπάο, Μέξικο Σίτυ, Μελβούρνη κλπ), έτυχαν κινηματογραφικής διανομής σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ), έχουν προβληθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς πολλών χωρών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αυστραλία, μέσω του στούντιο MGM Pictures Λος Άντζελες σε Καναδά, Βόρειο, Κεντρική και Νότιο Αμερική) και έχουν αποσπάσει 40 διεθνή βραβεία και διακρίσεις (μεταξύ αυτών ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ του ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου ΠΕΚΚ, 1ο. Βραβείο Φεστιβάλ Δράμας, κλπ).
Η υλοποίηση της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες Αύριον Τα Σπουδαία - Πορτραίτα του Αύριο» για την ΝΕΤ, έγινε από την “SEE - Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών”

Δεν υπάρχουν σχόλια: